Sprekers 2024

2-leonievandergrinten194x194
Leonie van der Grinten (dagvoorzitter)
Leonie van der Grinten heeft haar studie rechten cum laude voltooid aan Tilburg University. Na haar eerste master heeft ze stage gelopen bij het gerenommeerde strafrechtkantoor van Gerard Spong in Amsterdam, waarna ze een tweede master Forensica, Criminologie en Rechtspleging heeft afgerond aan Maastricht University.

In 2017 is Leonie uitgeroepen tot aanstormend strafrechttalent van de provincie Noord-Brabant. In 2017 won zij eveneens de prestigieuze Oost-Brabantse Pleitwedstrijden, waarmee ze 3 Nederlandse pleiters en 4 Belgische pleiters achter haar liet. In 2018 stond Leonie in de finale van Legal Women Upcoming Talent of the Year 2018. In 2019 riep de Nieuwe Revu Leonie uit tot beste aanstormende strafrechtadvocate van Noord-Brabant.

Naast haar werkzaamheden als strafrechtadvocaat is Leonie actief als blogger, spreker en dagvoorzitter en organiseert zij masterclasses pleiten.
            1-hansbroekhuizen216x216


Hans Broekhuizen

Hans Broekhuizen is een Nederlands bestuurdkundige, CDA-politicus,  voorzitter van VMO en burgemeester van Twenterand. Broekhuizen was van 2001 tot 2005 beleidsmedewerker in het Kabinet van de commissaris van de Koningin in Groningen. Van 2005 tot 2007 was hij secretaris van de Statencommissies en plaatsvervangend statengriffier van de Provinciale Staten bij de provincie Groningen. In 2007 was hij secretaris van de formatie van het College van Gedeputeerde Staten bij de provincie Groningen.
Broekhuizen was van 2007 tot 2009 docent bestuurskunde aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Van 2007 tot 2010 was hij projectsecretaris van de RegioTram Groningen bij de provincie Groningen en de gemeente Groningen. Van 2010 tot 2014 was hij bestuursadviseur en woordvoerder van de commissaris van de Koning(in) in Flevoland.

  

  1-aikkramer232x232

Aik Kramer

Aik kramer is beleidsbemiddelaar, coach, trainer en auteur. Daarnaast is hij raadslid en voorzitter van VMO en bestuurslid van Mediators federatie Nederland (MFN).

  1-henkspekreijse200x200

Frans Spekreijse
Frans Spekreijse was burgemeester van de Gemeente Lochem en de gemeente Wieringermeer, is gecertificeerd mediator, beleidsbemiddelaar, coach en onderwijsspecialist.
Hij zet zich onder andere in om te zorgen dat de overheid een klantvriendelijke, conflictoplossende, vraaggerichte en dienstverlenende organisatie wordt met zo min mogelijk regels en veel service.


  1-josjedenridder400x400
Josje den Ridder is politicoloog en schreef een proefschrift over leden van Nederlandse politieke partijen. Bij het SCP doet Josje onderzoek naar de publieke opinie en houdingen over democratie en politiek.
Haar belangrijkste onderzoeksproject is het Continu Onderzoek Burgerperspectieven (COB) waarin het SCP periodiek ontwikkelingen in de Nederlandse publieke opinie in kaart brengt en duidt. Daarnaast is ze betrokken bij een interuniversitair onderzoeksproject naar democratische innovaties (REDRESS) en bij de Stichting Kiezersonderzoek Nederland (SKON).

 

  3-bertmarseille

Bert Marseille
Bert Marseille is als hoogleraar bestuurskunde, in het bijzonder de empirische bestudering van het bestuursrecht, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de Vereniging voor bestuursrecht (VAR), lid van de redactie van het Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht, annotator bij Ars Aequi en rechter-plaatsvervanger bij de Centrale Raad van Beroep.  
5-basvanommeren

Bas van Ommeren

Bas van Ommeren heeft al meer dan 20 jaar ervaring als Psycholoog, coach, counselor, trainer en organisatie ontwikkelaar.
Hij ondersteunt leiders en coaches in hun ambitie om nog beter te worden. Zijn achtergrond ligt zowel in de exacte als in de sociale wetenschappen. 
  1-mariannevandenanker194x194

Marianne van den Anker
Marianne van den Anker is sinds 1 maart 2022 Ombudsman voor Rotterdam e.o. Marianne is de stem voor inwoners en ondernemers die vastlopen bij de gemeente. Als luis in de pels bindt ze de strijd aan tegen systeemgeweld en de lokettenjungle. Dat de menselijke maat centraal moet komen te staan, is voor haar een uitgemaakte zaak. Maar dat “varkentje is niet zomaar gewassen”. Het versterken van het vertrouwen in de overheid is voor Marianne een grote drijfveer én de rode draad in haar carrière.

Marianne is wethouder en raadslid geweest in Rotterdam. Ze begon haar carrière als bestuurskundige en criminoloog in de wetenschap. Naast het schrijven van boeken, heeft Marianne zich ontwikkeld tot een krachtige bestuurder met een groot maatschappelijk hart. De leefwereld het systeem in brengen is wat ze doet. Liefdevol de confrontatie aangaan om de wereld een beetje beter maken. Voor de NTR presenteerde Marianne op NPO Radio 1 het programma 1 op Straat en daarna Kwesties. Als ambassadeur Eentegeneenzaamheid trok ze de afgelopen jaren door het land, naast haar drukke bestaan als bestuurder van OPEN Rotterdam en toezichthouder bij onder andere Stichting BOOR. Ze werkte voor de Erasmus Universiteit, de politie en Platform 31. Marianne heeft, vanuit haar eigen bedrijf Ankerpunt, jarenlang gewerkt als dagvoorzitter, spreker of presentator. Ze is van nature positief ingesteld en is door de diversiteit en intensiviteit van al deze opdrachten erg veelzijdig geworden.
  1-jeroenenannelies

Jeroen Medema & Annelies Claessens
Jeroen Medema is senior-adviseur omgevingsmanagement bij WesselinkVanZijst en inmiddels meer dan 10 jaar actief in het vakgebied van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). Jeroen werkt het liefst als onafhankelijk procesbegeleider, maar hij heeft ook ervaring als omgevingsmanager, als adviseur strategisch omgevingsmanagement, in het faciliteren en voorzitten van bijeenkomsten, of helpend/coachend vanaf de zijlijn. Daarnaast is Jeroen actief als trainer SOM en coacht hij verschillende organisaties op de implementatie en het gebruik van SOM, zowel op persoonsniveau als op organisatieniveau. Sinds kort werkt hij ook als mediator. Hij is vooral ervaren in samenwerkingsprocessen met een veelvoud aan partijen.


Annelies Claessens is senior-adviseur en mediation lead bij WesselinkVanZijst, Annelies heeft de afgelopen 20 jaar in conflictgebieden en in thuisland Nederland gewerkt aan het vinden van creatieve en duurzame oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Ze is IMI-gekwalificeerd mediator. De afgelopen jaren werkte Annelies in binnen- en buitenland met en voor verschillende groepen mensen waaronder burgers, ambtenaren, diplomaten en non-profit bestuurders en medewerkers. Bij WesselinkVanZijst is zij betrokken bij veranderprocessen, samenwerkingsverbanden en geschillen bij overheid, burgers en bedrijfsleven

 
1-francisnauman

Francis Nauman
Francis Nauman is civiel ingenieur en mede-eigenaar van de Omgevingsmanager en partner van de Brainbuilders Academy. Hij is meer dan 20 jaar in het vakgebied werkzaam in zowel de profit als de not-for profit sector. Francis is een gepassioneerde omgevingsmanager die alle facetten van het vakgebied beheerst en dit met verve uitdraagt. Daarnaast is hij lid geweest van de kennisorganisatie Neerlands Diep voor het thema Omgevingsmanagement en is hij betrokken geweest bij diverse grote en kleine projecten zoals Spoorzone Delft, de RijnlandRoute, de fietsenstalling naast CS Den Haag en de verbouwing van het stadhuis in Leiden. Francis woont aan het strand en heeft een bijzondere band met de zee. Al ruim 8 jaar start hij, het hele jaar door, zijn dag met een verkwikkende duik in de Noordzee!

  jeroenmaas

Jeroen Maas
Jeroen Maas is civiel ingenieur en als omgevingsmanager meer dan 15 jaar werkzaam geweest bij aanleg van de tunnel A2 Maastricht, de wegverbreding van de A2 in Midden-Limburg en de verbreding van de A67 bij Eindhoven. En nog maar kortgeleden was hij ook betrokken bij V&R-opgaven. Jeroen is een bevlogen persoon die met speels gemak anderen enthousiasmeert voor het vakgebied omgevingsmanagement. Door zijn schat aan ervaring uit het veld weet Jeroen hoe cruciaal en effectief omgevingsmanagement is voor projecten in plan- en realisatiefase. Sinds 2015 is Jeroen vanuit zijn docentschap op het gebied van omgevingsmanagement verbonden aan SBO/Euroforum maar sinds een jaar als partner bij de Brainbuilders Academy, waarvoor hij cursussen organiseert. Jeroen woont diep in het zuiden in Maastricht van waaruit hij zijn werkgebied in het Brabantse en Limburgse bestrijkt. Deze prachtige omgeving gebruikt Jeroen in zijn vrijetijd graag als startpunt om te fietsen in het Heuvelland nabij Camerig of te rennen in zijn “achtertuin” de Sint Pietersberg!

 

  linekelammen

Lineke Lammen
Lineke Lammen is communicatieadviseur bij Sociaal Werk Nederland. Haar aandachtsgebied is o.a. het sociaal raadsliedenwerk. Van daaruit was zij betrokken bij het programma Robuuste rechtsbescherming. In dit programma slaan Sociaal Werk Nederland en Divosa samen met andere (sociaalwerk)organisaties de handen ineen voor passende en laagdrempelige sociaaljuridische informatie, advies en ondersteuning voor iedereen, waar in Nederland je ook woont en wat je situatie ook is.
  inezagnese_christienbrinkgreve-19002

Christien brinkgreve
Christien Brinkgreve is emeritus hoogleraar sociale wetenschappen aan de UU, ze schreef in wetenschappelijke en literaire tijdschriften, had tien jaar lang een column op de achterpagina van de NRC; recente boeken: Het verlangen naar gezag, Het raadsel van goed en kwaad, en Taalkracht (ism Eric Koenen en Sanne Bloemink). Ze geeft geregeld lezingen, cursussen en workshops, is lid van de wetenschappelijke begeleidingscie van het SCP en bestuurslid van Stichting Breukvlakken.

Met bijdragen van: